Visszaszámláló berendezés - ZVB

ZVB visszaszámláló berendezés, mely cégünk saját fejlesztésű eszköze, feladata a forgalomirányító jelzőlámpák egyes irányaiban (sávjaiban) várakozó gépjárművek- és gyalogosok számára tájékoztatást közölni a zöld és piros idő fennmaradó másodperc alapú idejéről. A berendezés a jelzőlámpa indulásakor két cikluson keresztül leméri a piros és a zöld alapidőket, majd ha ezek között nincs eltérés, a harmadik ciklusban kivezérli azt a LED-eken keresztül.

A két bemenettel rendelkező visszaszámláló berendezés 255 másodperces hosszban tudja megmérni a bemenő jeleket.

A kijelzést nagy fényerejű LED-ek biztosítják. Szürkületkor és éjszaka a fényerő automatikusan lecsökken, elkerülve ezzel a járművezetők éles látásának befolyásolását. A berendezés izzókiégés, esetleg LED betét kiégés esetén nem okoz terhelést a forgalomirányító berendezés számára.

Programváltás esetén a visszaszámláló berendezés kikapcsol és két vízszintes vonallal jelzi a járművezetők részére, hogy megváltozott a zöld vagy piros jelzés alapideje. Ezzel elkerülhetők a helytelen kijelzés miatt fellépő veszélyes forgalmi helyzetek.

A központi panel segítségével – mely a forgalomirányító berendezéssel áll kapcsolatban - egyéb jelzési és vezérlési feladatokat is meg lehet oldani.

Igazodva az érvényben lévő „Magyar Útügyi Műszaki Előírások”-hoz a ZVB piros- vagy zöld jelzése letiltható, így lehetőség van arra, hogy csak a piros vagy csak a zöld jelzést mutassa a berendezés. További lehetőség, hogy a berendezés szállíthatók sárga vagy fehér LED-ekkel is.

A visszaszámláló berendezés igazodva a jelzőlámpafejekhez két méretben készül, 210-es és 300-as átmérőben.

Műszaki paraméterek:

 210-es átmérő 300-as átmérő
névleges feszültség 230V ±15%, 50Hz 230V ±15%, 50Hz
maximális áramfelvétel 200 mA 350 mA
hőmérsékleti tartomány -20 °C .. +80 °C -20 °C .. +80 °C
IP védettség IP54 IP54
soros adat ki- és bemenetek M-BUS M-BUS

ZVB

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!