A ZBH Beszélő Hangjelző a Zöldfény Kft. saját fejlesztésű eszköze, mely különböző sípoló frekvenciák és beszédek segítségével segíti a vakok és gyengénlátók biztonságos átkelését a gyalogosátkelő helyen. A hangjelző különböző üzemmódokba kapcsolható. Ezek között megtalálható a sípolás, kattogás, beszélés, zöld jelzés végi elköszönés, stb. Igény esetén távirányítóval is ellátható, ennek segítségével a hangjelző csak akkor sípol vagy kattog, ha a távirányítón lévő gombot megnyomták (opcionális). Beépített mikrofonja segítségével alkalmazkodik a környezeti zajokhoz, ezáltal automatikusan állítja a hangerőt, de lehetőség van a potmétere segítségével manuálisan is állítani a hangerőn. A készülék kiegészíthető automatikus lekapcsoló funkcióval is. A hangjelző 230V és 40V AC tápfeszültségről is üzemeltethető. A hanganyag AD4 formátumú fájlokból áll, melyet bármilyen típusú (MP4, WAV, stb.) fájlból elő lehet állítani. A berendezéssel akár 10-12 perces hanganyag is lejátszható.

A beszélő hangjelző alap funkciója a különböző frekvenciákon történő sípolás (sípolás – szaggatott sípolás). Ez az alap funkció kiegészíthető további funkciókkal is. Ilyen például az „elköszönés”, mely a gyalogos zöld jelzés vége előtt 4 másodperccel egy három másodperces tetszőleges szöveget játszik le, pl. „Kérem fejezzék be az átkelést!”. Ebben a kiválasztott üzemmódban a következő események történnek: sípolás – elköszönés – szaggatott sípolás.

A készülék úgy is beállítható, hogy a gyalogos zöld jelzés megérkezésekor elkezdődjön a sípolás, majd 2 másodperc múlva az átkelési üzenet játszódjon le. Ennek lejátszási sorrendje: sípolás – átkelési üzenet – szaggatott sípolás.

Műszaki specifikációk

  230 V-os működés
40V-os működés
névleges feszültség 230V ±15%, 50Hz 40V ±15%, 50Hz
maximális áramfelvétel
3,7 mA 3,7 mA
hőmérsékleti tartomány
-20 °C .. +70 °C -20 °C .. +70 °C
hangszóró teljesítménye
8 W 8 W
tárolható hanganyag hossza
12 perc 12 perc
fájl formátum
AD4 44 kHz AD4 44 kHz
tárolási hely
MicroSD MicroSD
kiegészítő elemek
távirányító adó/vevő távirányító adó/vevő